minimalisme

Jos Nierop

Minimalisme dag 20 – gezondheid

Minimalisme

In een eerder blog waarin ik minimalisme introduceer, vertel ik dat minimalisme een middel is om je van de overbodigheden in je leven te bevrijden, je op het wezenlijke te richten, en geluk, voldoening en vrijheid in je leven te ervaren. Onderaan verwijs ik naar een 21-dagen programma, waarmee je minimalisme in de praktijk kunt brengen. Om je te inspireren met minimalisme aan de slag te gaan, zal ik in 21 korte blogs vertellen hoe je in kleine stapjes de weg van minimalisme kunt gaan bewandelen.

Wat ben je goed bezig: dag 20! Als je de oefeningen en activiteiten van de afgelopen dagen hebt doorlopen, dan heeft jouw leven in deze paar dagen al een andere vorm aangenomen. Je mag trots zijn op alle stappen die je hebt gezet! De kleine (en soms best grote) veranderingen die je hebt doorgevoerd, zullen de komende weken, maanden en jaren blijven doorwerken.

Vandaag kijken we naar een belangrijke basisvoorwaarde voor een gelukkig en betekenisvol leven: gezondheid. Het is belangrijk om te benadrukken dat ik hier doel op gezondheid ondanks ziekte. Gezondheid gaat over jouw poging zo gezond mogelijk te leven, ongeacht je fysieke omstandigheden.

Nu je je hebt ontdaan van allerlei onbelangrijke zaken, kun je je weer richten op wat echt belangrijk is: je gezondheid. Besteed voldoende tijd en geld aan eten en beweging.

Eten
Bij voorkeur eet je voedsel dat niet of nauwelijks bewerkt is. Je eet weinig suiker, brood en pasta, en je drinkt veel water. Je eet weinig zuivelproducten en vlees en je drinkt ‘veel’ groene smoothies, groente, peulvruchten, vis en fruit (niet te veel fruit).

Beweging
Zoek naar iets wat je vaak wilt doen en waar je echt van geniet. Elke ochtend yoga? Hardlopen? Een teamsport? Fitness? Wandelen? Beweeg veel, beweeg divers en geniet. Mensen zijn gemaakt om te bewegen! Vind je het moeilijk om te beginnen of het vol te houden? Nogmaals: maak het leuk! En kijk daarnaast nog eens naar dag 6: Angst. Twee tips vanuit mijn eigen leven: neem beweging op in je ochtendroutine, zodat je het elke dag blijft doen. Momenteel doorloop ik elke ochtend deze Morning Mobility Routine. Tip 2: ga sporten met een vriend(in). Dit maakt bewegen leuker en zo kun je elkaar blijven motiveren.

Je lichaam is je kostbaarste bezit. Punt.


Dag 1: Keuzes maken

Dag 2: Planning 

Dag 3: Weg ermee!

Dag 4: Levensbenodigdheden 

Dag 5: Spullen

Dag 6: Angst

Dag 7: Relaties

Dag 8: Overtuigingen

Dag 9: Groei

Dag 10: Alles

Dag 11: Rommel

Dag 12: Doneren

Dag 13: Verkopen

Dag 14: Digitaliseren

Dag 15: Financiën

Dag 16: Elektronica

Dag 17: Auto

Dag 18: Thuis

Dag 19: Missie

Dag 20: Gezondheid (dit artikel)

Dag 21: Tijd


Bron: The Minimalists

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.