minimalisme

Jos Nierop

Minimalisme dag 14 – digitaliseren

Minimalisme

In een eerder blog waarin ik minimalisme introduceer, vertel ik dat minimalisme een middel is om je van de overbodigheden in je leven te bevrijden, je op het wezenlijke te richten, en geluk, voldoening en vrijheid in je leven te ervaren. Onderaan verwijs ik naar een 21-dagen programma, waarmee je minimalisme in de praktijk kunt brengen. Om je te inspireren met minimalisme aan de slag te gaan, zal ik in 21 korte blogs vertellen hoe je in kleine stapjes de weg van minimalisme kunt gaan bewandelen.

Digitaliseren is een trucje dat menig minimalist niet vreemd is. Je kunt verder ontspullen en tegelijk wat documenten veilig bewaren, door te digitaliseren. Als je geen scanner hebt, leen dat tijdelijk een scanner.

Foto’s. Het is even een klus, maar scan al je foto’s in.

Muziek en films. Ten tijde van alle digitale streaming-opties heb je eigenlijk geen Dvd’s en Cd’s meer nodig. Verplaatst muziek en films die je alsnog graag wilt bewaren naar je pc. Alle schijfjes mogen nu weg.

Documenten. Scan de documenten die je nodig hebt en gooi vervolgens alles weg. Aangezien sommige documenten belangrijk kunnen zijn, is het slim een kleine portable harde schijf aan te schaffen. Deze zijn tegenwoordig zo klein dat je alsnog een hoop ruimte bespaart.

Zet goede muziek op en geniet zo van dit op het eerste gezicht saaie taakje. Naderhand zal je opkijken van de ruimte die je hebt gemaakt!


Dag 1: Keuzes maken

Dag 2: Planning 

Dag 3: Weg ermee!

Dag 4: Levensbenodigdheden 

Dag 5: Spullen

Dag 6: Angst

Dag 7: Relaties

Dag 8: Overtuigingen

Dag 9: Groei

Dag 10: Alles

Dag 11: Rommel

Dag 12: Doneren

Dag 13: Verkopen

Dag 14: Digitaliseren (dit artikel)

Dag 15: Financiën

Dag 16: Elektronica

Dag 17: Auto

Dag 18: Thuis

Dag 19: Missie

Dag 20: Gezondheid

Dag 21: Tijd


Bron: The Minimalists

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.