Levenskunst voor begaafde hsp’ers!?

 


Levenskunst
…is de kunst iets van het leven te maken. Ieder heeft tegenwoordig een ander antwoord op de grote levensvragen, maar dat neemt niet weg dat ze wachten op een antwoord dat jou past, zodat je niet geleefd wordt. Waarvoor wil je leven, hoe en met wie? De levenskunst zal je niet leren dat jij jouw omstandigheden zomaar kunt veranderen, integendeel. Ze zal je wel laten zien dat ieder mens in het volgen van zijn wensen een bepaalde speelruimte heeft.


Begaafd
Een (hoog)begaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Hij of zij schept plezier in creëren. Veel (hoog)begaafden zijn hsp’er.


Hsp’er
Een hsp’er is een hoogsensitief persoon. Pakweg 15 tot 20% van de mensheid heeft deze karaktereigenschap. Hoogsensitieve personen zijn mensen die geboren zijn met de eigenschap veel dingen op te merken in hun omgeving en diep te reflecteren alvorens te handelen – in vergelijking met degenen die minder opmerken en snel en impulsief handelen. Allerlei vage klachten, zoals stemmingswisselingen, prikkelbaarheid en vermoeidheid kunnen samengaan met hoogsensitiviteit.


Op deze website leer je als gevoelig persoon die veel kan hoe je een goed leven kan leiden in een wereld die niet altijd goed matcht. Ik formuleer praktische antwoorden op vragen over o.a. burn-out, werk en betekenisvol leven. 


Over Jos Nierop

Mijn naam is Jos. Geboren in 1990, woonachtig in Utrecht.

Dit blog is er omdat ik geniet van schrijven, maar meer nog omdat ik mijn inzichten wil delen met jou.

Ik deel de inzichten die ik heb opgedaan in mijn confrontatie met stress, angst, psychosomatische klachten, overspanning, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.

Ik laat zien hoe je een plezierig, betekenisvol leven kunt leiden in een drukke wereld. Door de jaren heen ben je deelgenoot van mijn zoektocht.

Ik geniet van meditatie, de natuur, sport, vriendschap, muziek, films en boeken.

En ik ben verliefd op eenvoud.

Ik heb sociale psychologie en Humanistiek gestudeerd; en een aanvullende opleiding ‘coaching bij hoogsensitiviteit’. Mijn masterthesis gaat over zingeving bij burn-out. Momenteel werk ik als coach van hoogbegaafde jongeren.

Wat nu? Schrijf je hieronder in voor de maandelijkse nieuwsbrief.