minimalisme

Jos Nierop

Minimalisme dag 7 – relaties

Minimalisme

In een eerder blog waarin ik minimalisme introduceer, vertel ik dat minimalisme een middel is om je van de overbodigheden in je leven te bevrijden, je op het wezenlijke te richten, en geluk, voldoening en vrijheid in je leven te ervaren. Onderaan verwijs ik naar een 21-dagen programma, waarmee je minimalisme in de praktijk kunt brengen. Om je te inspireren met minimalisme aan de slag te gaan, zal ik in 21 korte blogs vertellen hoe je in kleine stapjes de weg van minimalisme kunt gaan bewandelen.

Dag 6 was een belangrijke dag; je kwam je angsten onder ogen. Ik raad je aan de vraag ‘waar ben ik bang voor?’ de komende weken te blijven stellen. Angst is geen goede raadgever en we moeten soms bewust besluiten om niet naar angst te luisteren.

Je huis is nu heel leeg en opgeruimd, wat symbool staat voor de nieuwe weg die je bent ingeslagen. Idealiter zijn er wat vrienden en familieleden in je omgeving die je steunen, omdat ze willen dat je gelukkig bent. Je kunt je dierbaren spullen geven die je zelf niet meer nodig hebt.

one man’s trash is another man’s treasure

Mensen zijn in ons leven natuurlijk veel belangrijker dan spullen. Relaties zijn in tegenstelling tot spullen onvervangbaar.

Maak vandaag een lijstje met de mensen die er echt voor jou zijn; mensen die je ondersteunen op deze weg van minimalisme. Bel deze mensen en leg ze uit wat je aan het doen bent. De mensen die echt om je geven, zullen je ondersteunen terwijl jij je leven verandert.


Dag 1: Keuzes maken

Dag 2: Planning 

Dag 3: Weg ermee!

Dag 4: Levensbenodigdheden 

Dag 5: Spullen

Dag 6: Angst

Dag 7: Relaties (dit artikel)

Dag 8: Overtuigingen

Dag 9: Groei

Dag 10: Alles

Dag 11: Rommel

Dag 12: Doneren

Dag 13: Verkopen

Dag 14: Digitaliseren

Dag 15: Financiën

Dag 16: Elektronica

Dag 17: Auto

Dag 18: Thuis

Dag 19: Missie

Dag 20: Gezondheid

Dag 21: Tijd


Bron: The Minimalists

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.