minimalisme

Jos Nierop

Minimalisme dag 19 – missie

Minimalisme

In een eerder blog waarin ik minimalisme introduceer, vertel ik dat minimalisme een middel is om je van de overbodigheden in je leven te bevrijden, je op het wezenlijke te richten, en geluk, voldoening en vrijheid in je leven te ervaren. Onderaan verwijs ik naar een 21-dagen programma, waarmee je minimalisme in de praktijk kunt brengen. Om je te inspireren met minimalisme aan de slag te gaan, zal ik in 21 korte blogs vertellen hoe je in kleine stapjes de weg van minimalisme kunt gaan bewandelen.

Vandaag onderzoeken we het thema carrière en missie. Ben je gelukkig met je huidige werk? Zou je stoppen, ware het niet je zorgen omtrent status, salaris en identiteit? Als je niet gelukkig bent met je huidige werk, is het tijd voor verandering.

Schrijf de volgende zaken op papier:
Wat zijn je waarden?
Wat zijn je overtuigingen?
Wat zijn je passies?
Wat is je missie?

Wanneer je huidige baan onvoldoende matcht met bovenstaande zaken, dan is het tijd voor verandering. Het is onverstandig meteen te stoppen, aangezien je wel gewoon de rekeningen moet blijven betalen. Daarvoor heb je een baan. Daarnaast heb je een carrière en daarnaast heb je een missie. 

Hoe noem jij dat wat je nu overdag doet? Je baan? Je carrière? Je missie? In het laatste geval doe je iets wat betekenisvol voor jou is en dat geeft je veel voldoening.

We kunnen ons – vanwege alle voordelen – gevangen voelen in een carrière. Wanneer je toch het gevoel hebt dat je geen wezenlijke bijdrage levert aan het leven van anderen en wanneer je niet geniet van het proces, dan is het zaak te overwegen om iets anders te gaan doen.

Wat is je missie? 

Schrijf de volgende zaken op papier:
Maak een lijst met alles wat je met je leven wilt doen.
Kies een top 5.
Kies een top 2.
Focus daarop.
Dit is je missie.


Dag 1: Keuzes maken

Dag 2: Planning 

Dag 3: Weg ermee!

Dag 4: Levensbenodigdheden 

Dag 5: Spullen

Dag 6: Angst

Dag 7: Relaties

Dag 8: Overtuigingen

Dag 9: Groei

Dag 10: Alles

Dag 11: Rommel

Dag 12: Doneren

Dag 13: Verkopen

Dag 14: Digitaliseren

Dag 15: Financiën

Dag 16: Elektronica

Dag 17: Auto

Dag 18: Thuis

Dag 19: Missie (dit artikel)

Dag 20: Gezondheid

Dag 21: Tijd


Bron: The Minimalists

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.