minimalisme

Jos Nierop

Minimalisme dag 16 – elektronica

Minimalisme

In een eerder blog waarin ik minimalisme introduceer, vertel ik dat minimalisme een middel is om je van de overbodigheden in je leven te bevrijden, je op het wezenlijke te richten, en geluk, voldoening en vrijheid in je leven te ervaren. Onderaan verwijs ik naar een 21-dagen programma, waarmee je minimalisme in de praktijk kunt brengen. Om je te inspireren met minimalisme aan de slag te gaan, zal ik in 21 korte blogs vertellen hoe je in kleine stapjes de weg van minimalisme kunt gaan bewandelen.

Dag 16 – we zijn goed op weg! Vandaag kijken we naar onze elektronica, aangezien apparaten vandaag de dag een grote rol spelen in ons leven. We kijken naar de elektronica die je niet verkocht hebt.

Alles en iedereen is tegenwoordig door elektronica met elkaar verbonden. Via onze tv krijgen we een inkijkje in het leven van andere mensen of doen we ons tegoed aan een meeslepende film of serie. Speelt de tv een grote rol in je leven? Laat je je cultureel en artistiek voornamelijk prikkelen via je tv en computer? Geeft dit voldoening?

Nederlanders kijken al gauw drie uur per dag tv, wat neerkomt op negentig uur per maand aan passieve consumptie. Zou je die uren prettiger kunnen besteden? Zou je dat willen?

Hoe zou het voelen om je tv weg te doen? Heb je meerdere tv’s? Kan je dan genoegen nemen met 1 tv?  Zet deze tv in ieder geval niet in je slaapkamer! 😉

Hoe ga je om met je smartphone? Word je daar blij van?

Dit blog bestaat voornamelijk uit vragen, omdat ik niet wil zeggen wat wel en niet goed voor je is. Ik wil je graag laten nadenken over de rol van elektronica in jouw leven. Voorzien je tv, computer, smartphone en gameconsole jouw leven van meer geluk en betekenis? Wat moet er veranderen om de balans te herstellen?


Dag 1: Keuzes maken

Dag 2: Planning 

Dag 3: Weg ermee!

Dag 4: Levensbenodigdheden 

Dag 5: Spullen

Dag 6: Angst

Dag 7: Relaties

Dag 8: Overtuigingen

Dag 9: Groei

Dag 10: Alles

Dag 11: Rommel

Dag 12: Doneren

Dag 13: Verkopen

Dag 14: Digitaliseren

Dag 15: Financiën

Dag 16: Elektronica (dit artikel)

Dag 17: Auto

Dag 18: Thuis

Dag 19: Missie

Dag 20: Gezondheid

Dag 21: Tijd


Bron: The Minimalists

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.