minimalisme

Jos Nierop

Minimalisme dag 4 – levensbenodigdheden

Minimalisme

In een eerder blog waarin ik minimalisme introduceer, vertel ik dat minimalisme een middel is om je van de overbodigheden in je leven te bevrijden, je op het wezenlijke te richten, en geluk, voldoening en vrijheid in je leven te ervaren. Onderaan verwijs ik naar een 21-dagen programma, waarmee je minimalisme in de praktijk kunt brengen. Om je te inspireren met minimalisme aan de slag te gaan, zal ik in 21 korte blogs vertellen hoe je in kleine stapjes de weg van minimalisme kunt gaan bewandelen.

Dag 3 was een unieke dag. Je hebt al je spullen in dozen gedaan en opgeborgen. Je huis is nu netjes, georganiseerd en schoon. Hoe voelt dit? Voel je je rustiger?

Je levensbenodigdheden heb je weer uitgepakt of laten staan: tandenborstel, tandpasta, je bed, bedlinnen, koelkast, eten, een glas, een kom, een lepel, een vuilnisbak, shampoo, werkkleding, ondergoed, een paar schoenen, een paar sokken, een riem. Pak alleen die spullen uit die je echt nodig hebt. Komt er een vriend op bezoek die je ook een glas drinken aan wilt bieden? Pak dan een tweede glas uit.

Waarschijnlijk heb je op dag 3 al veel van je spullen in vuilniszakken gestopt, omdat je meteen wist dat je ze weg kunt gooien. Heb je de vuilniszakken al weggegooid? Zo niet – doe dit dan alsnog.


Dag 1: Keuzes maken

Dag 2: Planning 

Dag 3: Weg ermee!

Dag 4: Levensbenodigdheden (dit artikel)

Dag 5: Spullen

Dag 6: Angst

Dag 7: Relaties

Dag 8: Overtuigingen

Dag 9: Groei

Dag 10: Alles

Dag 11: Rommel

Dag 12: Doneren

Dag 13: Verkopen

Dag 14: Digitaliseren

Dag 15: Financiën

Dag 16: Elektronica

Dag 17: Auto

Dag 18: Thuis

Dag 19: Missie

Dag 20: Gezondheid

Dag 21: Tijd


Bron: The Minimalists

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.