minimalisme

Jos Nierop

Minimalisme dag 18 – thuis

Minimalisme

In een eerder blog waarin ik minimalisme introduceer, vertel ik dat minimalisme een middel is om je van de overbodigheden in je leven te bevrijden, je op het wezenlijke te richten, en geluk, voldoening en vrijheid in je leven te ervaren. Onderaan verwijs ik naar een 21-dagen programma, waarmee je minimalisme in de praktijk kunt brengen. Om je te inspireren met minimalisme aan de slag te gaan, zal ik in 21 korte blogs vertellen hoe je in kleine stapjes de weg van minimalisme kunt gaan bewandelen.

Bezit je een eigen huis? Net als bij je auto, heb je nu twee opties:

1.Verkopen
Zet je huis in de verkoop. Mogelijk heb je de afgelopen dagen ontdekt dat je een aantal kamers in je huis helemaal niet gebruikt. Je zou prima kunnen verhuizen naar een kleiner appartement of huis en zo een hoop geld vrijmaken. Het bezitten van een groot (te groot?) huis voorziet jouw leven an sich niet van geluk en betekenis.

2. Blijf in je huis wonen
Zorg dat je je niet teveel gaat hechten aan je huis; je huis is een stapel bakstenen dat jou niet definieert. De afgelopen dagen heb je een hoop spullen losgelaten. Probeer je nu ook wat te onthechten van je huis. Voel dat je makkelijk de stap zou kunnen maken naar een ander huis. Daar waar jij bent, daar is het thuis.

Morgen richten we op iets belangrijkers dan die stapel bakstenen: je missie!


Dag 1: Keuzes maken

Dag 2: Planning 

Dag 3: Weg ermee!

Dag 4: Levensbenodigdheden 

Dag 5: Spullen

Dag 6: Angst

Dag 7: Relaties

Dag 8: Overtuigingen

Dag 9: Groei

Dag 10: Alles

Dag 11: Rommel

Dag 12: Doneren

Dag 13: Verkopen

Dag 14: Digitaliseren

Dag 15: Financiën

Dag 16: Elektronica

Dag 17: Auto

Dag 18: Thuis (dit artikel)

Dag 19: Missie

Dag 20: Gezondheid

Dag 21: Tijd


Bron: The Minimalists

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.