minimalisme

Jos Nierop

Minimalisme dag 12 – doneren

Minimalisme

In een eerder blog waarin ik minimalisme introduceer, vertel ik dat minimalisme een middel is om je van de overbodigheden in je leven te bevrijden, je op het wezenlijke te richten, en geluk, voldoening en vrijheid in je leven te ervaren. Onderaan verwijs ik naar een 21-dagen programma, waarmee je minimalisme in de praktijk kunt brengen. Om je te inspireren met minimalisme aan de slag te gaan, zal ik in 21 korte blogs vertellen hoe je in kleine stapjes de weg van minimalisme kunt gaan bewandelen.

Zitten er nog veel spullen in de dozen die je op dag 3 hebt gevuld? Vandaag maken we een simpel onderscheid: wat ga je doneren en wat ga je verkopen?

Waar kun je je spullen doneren? Denk aan de lokale Kringloop; Terre des Hommes; Zending over Grenzen; Dorcas; books 4 life. Kijk op deze website en google zelf en onderzoek zo waar je je spullen graag heen wilt brengen. Op de websites kun je vaak zoeken naar een locatie bij jou in de buurt. Laad je auto in of huur een busje en in een dag kan je een betekenisvolle bijdrage leveren aan de wereld.

Terwijl jij oefent in loslaten, geef je anderen iets van waarde. Zo simpel kan het zijn.


Dag 1: Keuzes maken

Dag 2: Planning 

Dag 3: Weg ermee!

Dag 4: Levensbenodigdheden 

Dag 5: Spullen

Dag 6: Angst

Dag 7: Relaties

Dag 8: Overtuigingen

Dag 9: Groei

Dag 10: Alles

Dag 11: Rommel

Dag 12: Doneren (dit artikel)

Dag 13: Verkopen

Dag 14: Digitaliseren

Dag 15: Financiën

Dag 16: Elektronica

Dag 17: Auto

Dag 18: Thuis

Dag 19: Missie

Dag 20: Gezondheid

Dag 21: Tijd


Bron: The Minimalists

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links, meer info hierover lees je hier.