Wat dit blog voor jou kan betekenen

Wat dit blog voor jou kan betekenen

Heb ik je aandacht?

Vandaag klinkt het startschot van dit blog over persoonlijke ontwikkeling, geïnspireerd op persoonlijke ervaringen, wetenschap en wijze mensen. Hier vind je toegankelijke blogs die je dichter bij balans, geluk en betekenis brengen – in een wereld die soms best veeleisend is.

Persoonlijke ervaringen

Als kind was ik vrij sensitief en angstig. Perfectionistisch werkte ik me over de kop. Ik kreeg RSI en raakte op allerlei manieren geblesseerd, waardoor ik niet kon doen wat ik het liefste deed. Ook op het gebied van intieme relaties ging het niet vanzelf. Het frustreerde me.

Uitzonderlijk was dit niet. We werken hard (2,7 miljoen Nederlanders hebben last van werkdruk) en ervaren keuzestress. Een miljoen Nederlanders hebben burn-out klachten, een op de vijf Nederlanders krijgt te maken met een depressie en fysieke klachten als lage rugpijn en RSI komen veel voor. De zin van ons leven kan in al die hectiek soms een beetje in het gedrang komen.

Nieuw leven

In de confrontatie met moeilijke situaties – en vanuit mijn onuitputtelijke interesse in persoonlijke groei – heb ik theoretische en praktische kennis opgedaan over (positieve) psychologie, de invloed van emotie en stress op het lijf, meditatie, mindfulness, intieme relaties en meer. Ik ben anders gaan kijken naar succes, gezondheid en liefde. Ik heb mijn leven nieuw leven in kunnen blazen.

Deze ervaring – en de kennis die ik nog steeds opdoe bij de masterstudie Humanistiek, de minor psychomotorische therapie en als coach in opleiding – wil ik graag met jou delen. Ik schrijf om je te helpen balans te vinden en nog meer uit je leven te halen.

Na een aantal maanden zullen ook een aantal inspirerende gastbloggers de revue passeren.

Benieuwd? Je kan me een tijdje volgen vanuit je luie stoel via Facebook.

Dank voor je volledige aandacht!

Jos

4 reacties Verberg reacties

Reageer...