Online training

 

Ik wil al lange tijd een écht goede online videotraining maken. Waarom? Omdat ik het leuk vind om kennis te delen en een positieve impact te maken.

Maar toegegeven: zelf heb ik nog nooit een online training gekocht. Ik heb het idee dat veel kennis gratis te vinden is. Daarom vroeg ik me eerst af waar een online training aan zou moeten voldoen om mij te doen besluiten ‘m tóch te kopen?

Zo’n training zou ongelofelijk veel waarde moeten leveren. In relatief korte video’s van bijvoorbeeld 20 á 30 minuten zou ik moeten kunnen leren wat anders vele dagen zou kosten aan zelf onderzoek doen op het internet. Ik krijg antwoord op complexe vragen die niet direct te googlen zijn. Zoals: kun je beter milde krachttraining doen of hardlopen wanneer je last hebt van vermoeidheid?

Daarnaast zou de training informatie bieden waar ik anders veel geld voor zou moeten betalen, zoals behandelprogramma’s van psychologen, kennis uit boeken, niet-gedeelde kennis van experts.

Uiteindelijk zou ik in relatief korte tijd de antwoorden krijgen op complexe vragen die me werkelijk bezig houden:

 

Hoe kan ik als hoogsensitief persoon mijn energie terugwinnen en behouden?

Hoe kan ik genieten van mijn passie – sport – terwijl ik er telkens te weinig energie voor heb of erdoor opbrand?

Hoe kan ik genieten van werk terwijl ik er telkens te weinig energie voor heb of erdoor opbrand?

Wat moet ik als hoogsensitief persoon die vaak moe is eten en drinken en welke supplementen en andere hulpmiddelen geven mij de energie waar ik naar verlang?

Hoe leid ik een betekenisvol leven in een wereld die soms erg oppervlakkig is?

Hoe bouw ik als hoogsensitief persoon het zelfvertrouwen en de eigenwaarde op zoals ik die soms zie bij extraverte, minder sensitieve mensen?

Hoe ontdek ik wat ik werkelijk wil en hoe maak ik dit tot een realiteit?

Hoe overwin ik mijn angsten, zodat ik kan gaan doen wat ik werkelijk wil?

Maar dan ook écht. De meeste aanbieders van online trainingen nemen niet de moeite om deze vragen volledig te onderzoeken en doorgronden om daarna heldere antwoorden te presenteren die liggen áchter de complexiteit, en niet ervoor. Dat is precies de vaardigheid waar ik goed in ben. Ik vind het leuk om grote hoeveelheden complexe kennis te vereenvoudigen.

Ik heb besloten om deze online videotraining te ontwikkelen. De gemene deler van bovenstaande vragen is dat ze gaan over een vermoeid hoogsensitief persoon (met burn-out klachten) die graag voluit wil leven; hij of zij wil weer genieten en betekenisvol leven. Dat is het beoogde resultaat van deze training.

Ik vertrek vanuit mijn opleidingen in coaching, psychologie, Humanistiek (zingeving) en hoogsensitiviteit; mijn kennis over o.a. de positieve psychologie, mindfulness en meditatie; en mijn ervaring als coach. Daarnaast put ik uit mijn eigen ervaringen en de kennis van mijn behandelaren. Ook put ik uit doelgerichte research naar bovenstaande onderwerpen en kennis uit mijn netwerk.

Zo ontstaat er een training die van grote waarde is; een training die ik zelf zou aanschaffen, als deze bestond. Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief, dan geef ik je een seintje wanneer de training af is. Geen zorgen, ik houd net als jij niet van een volle inbox; ik stuur maximaal eens per maand een mailtje.